Dröppershuske

We zijn hard bezig om onze droom, een ecologische en sociale woon-, leef- en werkgemeenschap, mogelijk te maken bij de prachtige boerderij ‘Het Dröppershuske’ in buurtschap Woold in Winterswijk.

Ons ideaal is dat deze traditionele Achterhoekse boerderij geschikt gemaakt wordt voor gezamenlijk gebruik, zoals de keuken, woonkamer, kantoorruimte, logeerkamer, badkamers, etc. Op het erf voorzien wij een aantal tiny houses, een grote permacultuur moestuin, een mobiele sauna, een theehuisje/weggeefwinkeltje en een voedselbos, terwijl de schuur geschikt wordt gemaakt voor opslag van persoonlijke spullen en ruimte voor bijeenkomsten.

Om ons project te realiseren hebben we toestemming nodig van de gemeente Winterswijk. De gemeente is bezig met het schrijven van de nieuwe Omgevingsvisie, waarbij de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties belangrijke criteria zijn. Het lijkt er steeds meer op dat ons project aan de doelstellingen voldoet. Eind 2019 gaat de gemeente hierover een besluit nemen.